• opzoeken van schoorsteenproblemen
  • zoeken naar een oplossing
  • voorstel van een oplossing
    • o.a. inox schoorsteenvoering
    • verhogen schoorsteen
    • ...

Camera inspectie

Eén van de modernste technieken bij schoorsteencontrole is het gebruik van een speciale schoorsteencamera. De camera wordt onderaan in de schoorsteen gebracht en verder naar boven geduwd.

Eventuele mogelijke problemen en obstakels aan de binnenzijde van de Schoorsteen kunnen zo ontdekt worden zonder dat hiervoor onnodig moet gekapt worden.

Het hele kanaal wordt onderzocht en hiervan kunnen ook foto's gemaakt worden. Deze kunnen worden verwerkt in een technisch verslag. Wij gebruiken deze cameratechniek geregeld op vraag van verzekeringsmaatschappijen en gerechtsexpertises.

CO – koolstofmonoxyde

Bij een onvolledige verbranding van aardgas, hout of kolen ontstaat koolmonoxide (CO), een giftig gas dat 250 maal sneller in het bloed wordt opgenomen dan zuurstof. Koolmonoxide kan u niet ruiken of proeven en is daarom erg gevaarlijk. Toch zijn er een aantal zaken die mogelijk op de aanwezigheid van CO kunnen duiden: het beslaan van ramen in de kamer waar wordt gestookt, het krijgen van hoofdpijn, misselijkheid of slaperigheid.

Buiten het feit dat centrale verwarmingsinstallaties, gaskachels, (bad)geisers en schoorstenen in goede staat moeten zijn, dient u altijd voor voldoende ventilatie in de woning te zorgen. Wij hebben een jarenlange ervaring in CO-metingen. Wij beschikken over de nodige professionele meetapparatuur.


Wij maken een rapport op m.b.t. de aanwezigheid van CO met de mogelijke gevaren, en stellen tevens een oplossing voor.

Een andere mogelijke oorzaak van Co-vorming is het niet goed functioneren van de het toestel omdat de monding van de schoorsteen in een negatieve drukzone uitkomt (schoorsteen is te laag). Een oplossing hiervoor is het verlengen van het schoorsteenkanaal door een dubbelwandig geïsoleerd schouwkanaal en voorzien van een "trek"bevorderende schoorsteenkap.

Voor uw veiligheid kan u een CO-melder plaatsen in de stookplaats. Deze worden door ons verkocht en eventueel geplaatst.

Condensatieprobleem bij gasverbranding

De rook van de verbrande gassen bevat een zeer hoog percentage waterdamp (veel meer dan bij kolen of stookolie). Deze waterdamp condenseert wanneer de temperatuur van de binnenwand van de schoorsteen lager is dan het verdampingspunt van de waterdamp. Hierdoor kan men vochtplekken krijgen die de wanden van de schouw kunnen aantasten en zo ook aan de buitenwand van de schouw natte plekken veroorzaken. De oplossing hiervoor is een plaatsing van een (flexibele) buis in het schouwkanaal.

Vernieuwen schoorsteenkanaal

Plaatsen van inox flexibele of vate schouwvoering in het bestaande kanaal.

Plaatsen van een nieuwe dubbelwandig geïsoleerd schouwkanaal.

Verhogen van een schouwkanaal

Website design by gemgraphic.be